over mij

LEVENSVERHALEN pur sang! AUTHENTIEK, SFEERVOL en VERHALEN die tot de VERBEELDING SPREKEN. Zo zou je mijn teksten het beste kunnen omschrijven.

Al van jongs af aan ben ik ge├»nteresseerd in de verhalen van mensen om me heen. Wat is het verhaal achter iemands gezicht? Wat drijft deze persoon? Welke keuzes heeft iemand in het leven gemaakt om zover te komen? Schrijven is voor mij een natuurlijke manier om uiting te geven aan mijn gedachtes en gevoelens. Met mijn teksten vertel ik een persoonlijk verhaal op een krachtige en unieke wijze. Ik hoor dikwijls: ‘Het zijn teksten die raken.’

Op deze site staan de levensverhalen van allerlei persoonlijkheden. Naast de portretten schrijf ik ook in opdracht voor bedrijven en organisaties die zichzelf willen onderscheiden van de rest. Ik ben werkzaam binnen de regio Wijchen en Nijmegen, maar ook daarbuiten behoort zeker tot de opties.

Samen met mijn man en kinderen woon ik inmiddels al jaren onder de rook van Nijmegen. Na mijn studies: verkort HBO Toerisme in Breda, culturele maatschappelijke vorming aan de HAN en Communicatiewetenschappen aan de KUN, ben ik als leidinggevende aan de slag gegaan. Elf jaar lang heb ik in managementfuncties een brede werkervaring opgedaan. Ik ben werkzaam geweest binnen zowel het bankwezen als de kinderopvang, Na diverse faillisementen en reorganisaties kwam er een jaar van bn al in opdracht van Kidsproof Nijmegen de ‘Mamablog’. Hierin staan mijn belevingsverhalen als moeder van twee jonge kinderen. Na het volgen van een tweetal fotocursussen kreeg ik de kans om met twee fotografen samen te werken aan een fantastisch project. Zij fotografeerden de modellen in twee verschillende stijlen en ik mocht deze mensen interviewen. De eerste tien karakterportretten op deze site zijn hieruit voortgekomen.

Vanuit deze ervaring heb ik doorgepakt en in april 2017 heb ik mij als tekstschrijver bij de Kamer van Koophandel ingeschreven. Onwijs spannend, maar het de beste keuze die ik ooit heb gemaakt. Nog steeds word ik erg gelukkig als ik iemand mag interviewen en schrijf ik met veel plezier de tekst. Het geeft me een enorme boost als deze dan eenmaal op de site staat. De lovende reacties op social media zijn fijn om te lezen, maar de reacties van de geportretteerde en diens omgeving zijn goud waard. Hier doe ik het toch uiteindelijk voor.

Wie weet tot ziens..

Veel liefs,

Sandy Theunissen

www.jouwtekstschrijver.nl